gundogdu_330_1559048834.jpg

Antalya Havalimanı Gündoğdu Transferleri.

Kişi Sayısı

Uçak İniş Saati

Uçak Kalkış Saati

Hemen Destek

+0539 351 79 26

7/24 Hizmetinizdeyiz

Gündoğdu İlçesi Akdeniz bölgesinde, Antalya sınırları içinde yer almaktadır. Batı Toros Dağlarının, Geyik Dağı eteklerine kurulmuş bir ilçedir. İlçenin sınırları kuzey doğuda Konya, batıda Manavgat, güneyde Alanya ve kuzey batıda Akseki ile çevrelenmiştir. Antalya’nın doğusunda ve iç kesimin de, Alanya’nın da kuzeybatısında yer almaktadır. Yöre engebelidir Yüz ölçümü 1323 km2 olup denizden yüksekliği 900 m’dir.  Alara çayı doğu- batı yönünde ilçeyi ikiye böler.

Antalya ya 149 km uzaklıkta olan Gündoğdu ilçesi, Akseki-Manavgat Karayoluna da 36 km’lik asfalt bir yol ve Alanya-Manavgat karayoluna Güzelbağ ve Konaklı üzerinden 60 km’lik diğer bir yolla bağlanır. Ayrıca kış aylarında yoğun kar nedeniyle kapalı bulunan yaz aylarında açılan ve ilçeyi yaylalar üzerinden Konya ili Hadim ve Bozkır ilçelerine bağlayan büyük bir bölümü asfalt bir alternatif yol daha bulunmaktadır.

İlçede Akdeniz iklimi hakimdir, fakat kışları sahile oranla daha sert, yazları da serindir. Batı Torosların önemli kollarından biri olan Geyik dağı (2890 m) Gündoğdu sınırları içindeki en büyük yükseltidir ve halk arasında Giği Dağı olarak adlandırılır. İlçenin başlıca akarsuyu olan Alara Çayı geçtiği yörelerin iklimini yumuşatarak bu bölümlerde narenciye tarımına imkân tanımaktadır. Yöre tarihsel zenginliğinin yanında dünyada nadir olarak yetişen bitkiler açısından da oldukça zengindir. Geyik dağının tepesinde yılın her ayında kar bulmak mümkündür.

İlçede işsizlik oranı çok yüksek düzeyde olup genç işgücü sahil ilçe ve beldelerindeki turizm sektörüne yönelmiş olduğundan ilçe sürekli göç vermektedir. İlçe istihdamında en önemli payı, mevsimlik işçi istihdam eden Orman İşletme Müdürlüğü almaktadır.

İlçede önemli bir sanayi kuruluşu mevcut değildir. Engebeli arazi yapısından dolayı tarım alanlarının sınırlı olması, tarımın teras şeklinde küçük alanlarda yapılmasına neden olmuştur.

Köylerde hayvancılık önemli bir yer tutmaktadır. Arıcılık, merkez dahil ilçe ekonomisinde önemli bir yer tutmaktadır. Köylerde kısmi olarak sebze ve meyve yetiştirilmektedir ancak sadece ihtiyaca yöneliktir. Mevsimlik işçilik yaygın olup halk yazın sahil ilçelere pamuk toplamaya gitmektedir.